Mites - útils o no

 

1. "CLAPPING" : Conegut també com els copets fets a l'esquena del nen/a. Antigament es creia que al colpejar suaument l'esquena del nen/a es desenganxava el moc i facilitava la seva expulsió. A dia d'avui, s'ha comprovat que això no és aixó. El clapping és contraproduent. S'ha demostrat que la força amb la que el moc està enganxat és molt més gran que la que podem provocar amb la percusió sobre l'esquena. Així la única cosa que produim és tos i a més a més, es pot danyar el bronqui i tenir efectes perjudicials pel seu nedó.

 

2. "HUMIDIFICADORS" : Tot i que moltes marques els comercialitzin, Catalunya i, en general, Espanya, té unes condicions ambientals idònies per NO haver d'utilitzar els humidificadors, ja que els seus efectes adversos són més que els beneficis que pot aportar.

L'humidificador fa augmentar l'humitat de l'habitació on el posem, despertant els gèrmens que s'hi troben i, alhora, fent que el nen/a sigui molt més vulnerable a respirar-los i que li puguin provocar infeccions.

És cert que en moments on la calefacció funciona a tot gas, la sequetat de l'ambient ens pot portar a pensar que un humidificador pot anar bé. Una proposta alternativa suficient, molt més econòmica i igual d'efectiva sense cap efecte advers és posar una tovallola xopa d'aigua sobre o aprop del radiador, aconseguint així trencar amb la sequetat de la calefacció i sense produir uns nivells d'humitat excessius.

 

3. "CEBA" : Posar una ceba aprop del lloc on el nedó dorm és completament correcte. La ceba desprèn una substància broncodilatadora, és a dir, que ajuda a la respiració del nen i a aturar la tos. La manera correcta d'utilitzar aquest mètode és partir-la per la meitat i tirar-li unes gotes d'agua. No s'ha de posar mai massa aprop del nas del nedó, comprovareu al posar-li que es nota la olor en tota l'habitació.